Portálkapu  |   Hírek  |   Rendezvények  |   LogCenter  |   Karrier  |   Tudakozó 
Főoldal  |  HU  |  EN
Fuvarozz onlineonline fuvarozás, fuvar börze, licitálás
A-AA+
Belépés
Felhasználó
Jelszó

 
Fuvarozóknak leírás
 

 

Tippek a raklap csomagolásához

  1. Bizonyosodjunk meg arról, hogy a szállítmányunk egy megfelelő alakú raklapon lesz elhelyezve. Nem szeretnénk, ha szállítás közben valami darabokra hullana. Próbáljunk meg olyan raklapot találni, ami megfelelő méretű ahhoz, hogy azt a mennyiségű dobozt vagy egyéb dolgot rá tudjuk helyezni. Próbáljuk meg annyira közel rakni egymáshoz a dolgokat a raklapon, amennyire csak lehetséges. Ha van köztük annyi hely, hogy elcsússzanak a zsugorfóliába csomagolás után, az egész túl laza lesz. Kössük egymáshoz az egymással szemben lévő dolgokat.

  2. Tegyük a raklapot becsomagolva a többi üres raklap tetejére. Ez megkönnyíti a csomagolást, mivel nem kell hajolnunk.
  1. Vegyük a zsugorfóliát és tekerjünk le egy adag csomagolót. Sodorjunk össze 20 centit a végéből egy laza kötélformába, és ezt fűzzük keresztül és körbe a raklap egy sarkán. Ne próbáljunk meg csomót kötni, csak egyszerűen tartsuk a végét elég szorosan ahhoz, hogy a maradékot felé tudjuk hajtani. A műanyag hozzátapad önmagához, így ez nem fog meglazulni, amikor el kezdjük a csomagolást.

  2. A raklap alját ugyanabba az irányba csomagoljuk, amerre előzőleg a csomagolót ráhajtottuk. Bizonyosodjunk meg arról, hogy az alját elégszer csomagoltuk körbe ahhoz, hogy a műanyag ne csússzon le. Ez a legfontosabb lépés mivel a cél az, hogy a dolgok a raklapon maradjanak. Legalább négyszer vagy ötször csomagoljuk be a raklap alját, figyelve arra, hogy sarkokat is érintse a csomagoló. Minden saroknál húzzuk meg szorosan mielőtt tovább tekernénk.

  3. Alapjában véve azt szeretnénk, hogy a raklap a rajta lévő dolgokkal együtt egységesnek nézzen ki. Az egésznek egyként kell mozognia, imbolygás nélkül. Ezt észben tartva, az aljától felfelé menve csomagoljunk; az alsó dobozok legyenek elsőként rögzítve a raklaphoz. Úgy folytassuk a csomagolást, hogy a következő réteg mindig erősen csatlakozzon az előzőhöz és így tovább.

  4. Amikor elértünk a raklap tetejéig, vagy befejezzük a csomagolást, vagy újra betekerjük az egészet. Ahhoz hogy eldöntsük, hogy melyik megoldást válasszuk, próbáljuk mozgatni a felső dobozokat ellenőrizve ezzel, hogy a rakomány laza vagy szoros. Ha azt látjuk, hogy a műanyag fodrozódik, vagy a raklapon lévő dolgok imbolyognak, akkor vagy nem csomagoltuk elég szorosan vagy még több rétegre van szükség. Ha így van, menjünk még párszor körbe rajta.

Amikor már eléggé szoros, tépjük el a csomagolót a tekercsről és hajtsuk a végét a raklap alá.szállítás, fuvarozás online
© 2010 DLM Consulting - Fuvarozzon.hu - Minden jog fenntartva