Portálkapu  |   Hírek  |   Rendezvények  |   LogCenter  |   Karrier  |   Tudakozó 
Főoldal  |  HU  |  EN
Fuvarozz onlineonline fuvarozás, fuvar börze, licitálás
A-AA+
Belépés
Felhasználó
Jelszó

 
Fuvarozóknak leírás
 

 

Általános költöztetési tanácsok

Dobozokról általában


A megfelelő doboz kiválasztása nagyon fontos, mivel megkönnyítik a be- és a kicsomagolást, illetve megóvják a szállítani kívánt tárgyakat. Léteznek speciális dobozok, mint a tükörszállító dobozok, amelyekben szállíthatunk festményeket is. Ezek speciális fuvarozó cégeknél elérhetőek, illetve léteznek kimondottan nagy teherbíró dobozok is a nagyméretű vagy nehéz dolgok szállítására.
A legtöbb dobozt ugyan újra fel lehet használni, de kerüljük el azokat, amelyekben előzőleg folyékony anyagokat tartottak, mivel a folyadék, amely előzőleg esetlegesen kilöttyent a szállítás során károsíthatja a dobozban lévő tárgyakat.

Nagyon fontos, hogy a használt dobozokon lévő esetleges vonalkódot sötét tollal satírozzuk le, elkerülve ezzel a szállítmány elkeveredésének lehetőségét.

Hogyan faragjunk a szállítás költségein?

A legjobb módja annak, hogy a szállítás során pénzt takarítsunk meg az, ha előre tervezünk. Ha például nem sürgős a dolog, ne fizessünk plusz pénzt a sürgősségi szállításért.
Minden szállítmánynak az első kilói a legdrágábbak, így amikor csak lehetséges, tegyünk minél több dolgot nagyobb dobozokba, ezzel is pénzt spórolva.
Jó minőségű dobozokat gyakran ingyenesen beszerezhetünk helyi üzletekből (mindamellett legyünk óvatosak, és kerüljük azon dobozok használatát, amelyekben korábban folyadékot vagy veszélyes anyagokat szállítottak).
Ahelyett, hogy hungarocell golyókra költenénk, inkább gyűrjünk össze műanyag bevásárlótáskákat vagy fújjunk fel cipzárral ellátott fagyasztó tasakokat, hogy kitöltsük a köztük lévő réseket, megóvva ezzel tárgyaink épségét.

Hogyan jelöljük meg a szállítmányt?

Vásárolhatunk speciális nyomtatható matricákat vagy kinyomtathatjuk a címkéket hagyományos papírra is. A ragasztós címkék azért előnyösek, mert jól tapadnak és távol tartják a párát és nedvességet, elkerülve ezzel a szöveg elmosódását. Ha még jobban be akarjuk magunkat biztosítani, a csomag belsejébe tegyük bele a címke egy másolatát. Ha kézzel írjuk a címkét, használjunk vastag hegyű, sötét tollat és nagy, tisztán olvasható betűkkel írjunk. Legyünk alaposak, amikor a doboz tartalmát listázzuk.
szállítás, fuvarozás online
© 2010 DLM Consulting - Fuvarozzon.hu - Minden jog fenntartva